woensdag 26 oktober 2011

Tapas deel 2




Hoi iedereen,


ik had jullie een aantal maanden geleden een recpet beloofd voor tapas. Sorry maar ik was het helemaal vergeten. Hier is dus het recept.


















Ingrediënten voor 12 stuks:




~ 100 gram bloem


~ 2 theelepels bakpoeder


~ 125 gram Machego Plata (geraspt), verkrijgbaar bij de kaaswinkel


~ 50 gram boter


~ 65 ml melk


~ snufje cayennepeper


~ snufje zout




Voor de vulling:




~ 1 ui versnipperd


~ 1 eetlepel boter


~ 125 gram Machego Plata (geraspt), verkrijgbaar bij de kaaswinkel


~ 1 ei, geklopt


~ versgemalen peper en zout


~ takje dille voor garnering




bereiding:




1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper en kneed dit door de boter. Voeg de kaas en de melk toe en meng het geheel goed.




2. Schep het mengsel in (mini- muffin of bonbon) bakvormpjes en bak gedurende 10. min. in de oven.




3. Bak voor de vulling intussen de ui glazig in de boter. Voeg de tomaat, de kaas en het ei toe. Kook het mengsel op een laag vuur tot het ei gestold is.




4. Snijd de topjes van de tapas-muffinvormpjes, schep de vulling op de tapas-muffins en plaats de topjes er weer op. Garneer eventueel met een takje dille.




5. Warm opdienen als borrelhapje of voorgerchtje (3 per persoon)




tip:




~ Varieer met dit recept door de Machengo te vervangen door bijvoorbeeld Cabralez Valdeon (Spaanse Blauwaderkaas), enzovoort.






Xoxo




Lisanne








Geen opmerkingen:

Een reactie posten